باغ عفیف آباد شیراز | باغی به جای مانده از دل تاریخ در شیراز

تاریخچه باغ عفیف آباد

باغ عفیف آباد مربوط به دوران صفویه است. این باغ با مساحت ۱۲۷ هزار متر مربع از املاک شخصی ایل ذوالقدر بوده که حاکم این ایل در ابتدا عمارتی برای باغ نساخته بوده است. بعدها میرزا علی محمدخان قوام الملک دوم از ایل قاجاردر سال ۱۲۸۴ عمارتی باشکوه برای باغ ساخته است. 

هنر گل‌کاری ایرانی از نمودهای زیبا و مشهود در ساخت عمارت باغ است. باغ عفیف آباد پس از دوران قاجاریه به فرح پهلوی اهدا شده بوده که در مزایده سال ۱۳۴۰ توسط ارتش خریداری شده است. پس از این تا به امروز باغ در اختیار ارتش است و به موزه نظامی بدل شده است.

نگاهی به درون باغ عفیف آباد

در بدو ورود به داخل باغ عفیف آباد با ۴ ستون گچی مواجه خواهید شد. این ستون‌ها با مجسمه‌هایی از شیرهای نگهبان در بالای خود تزئین شده‌اند که نشانگر الگوی معماری هخامنشی در ساخت باغ است.  پس از ورود به باغ از دالانی عبور کرده و وارد فضای بهشتی باغ خواهید شد. پوشش درختان باغ عفیف آباد تنوع زیبایی دارند.

روبه رویتان ، عمارتی دو طبقه را میان صف نخل‌های بلند خواهید دید. در این کاخ دو طبقه حدود ۳۰ تالار وجود دارد. ایوان زیبای عمارت چوبی است و نمایی از حوضچه مقابل عمارت و طبیعت ساده باغ دارد. طبقه اول عمارت با سه پلکان به طبقه دوم عمارت راه پیدا می‌کند.

به داخل باغ عفیف آباد در طبقه دوم عمارت که بروید، راهرویی بلند و تزئین شده از نقش‌های گل و بوته و شکارگاه و بزم خواهید دید. مقرنس کاری و گچ بری‌های زیبا از دیگر دیدنی‌های سالن‌های مختلف عمارت هستند.

در پیشانی ساختمان نگاره‌ای از تاجگذاری یکی از پادشاهان ساسانی با کاشی آراسته شده و تلفیقی از معماری‌های هخامنشی، ساسانی و قاجار دارد. در حالت کلی به داخل باغ عفیف آباد که بروید دلایل بسیاری برای یک گردش چند ساعته خواهید یافت و قدم زنی لذت‌بخشی را تجربه خواهید کرد.

داخل باغ عفیف آباد آنقدر زیباست که شعر درباره باغ عفیف آباد سروده شده است. محمد حسین انصاری یکی از شاعرانی است که شعر درباره باغ عفیف آباد گفته است. بخش‌هایی از غزل او نیز به رکن آباد حافظیه شیراز ربط دارد.

درباغ نظرمی رفت بازلف رها درباد
بی ستروعفاف آمد،درباغ عفیف آباد

می آمد ودردل داشت،سرشاخ شودباشرع
یاپلک به هم می زد،یادست تکان می داد

 

موزه نظامی باغ عفیف آباد

موزه نظامی باغ عفیف آباد در طبقه پایین عمارت این باغ قرار دارد. این موزه هم اکنون در اختیار ارتش است و لقب بزرگترین موزه‌ سلاح در خاورمیانه را دارد. در این موزه مجموعه‌ای از سلاح‌های سرد و گرم، خودکار و نیمه خودکار، انواع شمشیر، زره، نیزه، کلاه خود، سپر، انواع تفنگ‌های سرپر، سنگ چخماق، تفنگ‌های شکاری، تپانچه و انواع مسلسل نگهداری می‌شود.

همچنین بسیاری سلاح‌های تاریخی چون تفنگ‌های شکاری و اسلحه‌های شخصی شاهانی چون فتحعلی‌شاه، ناصر الدین شاه، مظفرالدین شاه، رضا شاه و رئیس علی دلواری در این موزه نگهداری می‌شوند.

آدرس باغ عفیف آباد

  • آدرس: استان فارس، شیراز، انتهای خیابان عفیف آباد، انتهای پیاده‌راه قوام‌الدین
  • شماره تلفن: 07136267343
-دسترسی با مترو:

ایستگاه مترو آوینی نزدیک‌ترین ایستگاه به باغ عفیف آباد است. مترو شیراز در حال حاضر فقط با یک خط فعالیت می‌کند. بنابراین در هر ایستگاهی که سوار شوید می‌توانید خود را به این ایستگاه برسانید. از ایستگاه مترو تا باغ با پای پیاده 19 دقیقه و با ماشین 5 دقیقه راه است.

-دسترسی با اتوبوس:

اگر می‌خواهید با اتوبوس به باغ عفیف آباد بروید، می‌توانید از خطوطی که به بلوار بعثت یا پایانه استقلال می‌روند استفاده کنید. از طریق لیست خطوط اتوبوس‌رانی شیراز می‌توانید خط موردنظر خود را پیدا کنید.

Related Posts

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

× پاسخگویی آنلاین