آرامگاه سعدی یکی از بزرگترین نمادهای ادبی ایران

 

قدم به دنیای سحرانگیز ادبیات فارسی بگذارید و در آرامگاه سعدی به یکی از بزرگترین نمادهای ادبی ایران ادای احترام کنید. این زیارتگاه باشکوه که در قلب شیراز قرار دارد، آرامگاه سعدی، شاعر، فیلسوف و عارف برجسته است.
با نزدیک شدن به ورودی سعدیه، حس آرامش به شما دست می دهد و از شما دعوت می کند تا روح خود را در این مکان روحانی غوطه ور کنید. این اثر هرگز از روح شما پاک نخواهد شد. معماری سعدیه، بازتابی از میراث فرهنگی غنی ایران است که در طول قرن ها حفظ شده و به نسل کنونی رسیده . از کاشی‌کاری‌های خاص ایرانی، موزاییک‌های با طرح زنده ، و خوشنویسی‌های نفیس که به دیوارها زینت داده، شگفت‌زده شوید و به هر کدام از آنها که شکوه تاریخ و ادبیات و فرهنگ ایران را حکایت می کند گوش دهید.
سعدیه یکی از جاذبه های گردشگری شیراز است که از دیرباز سرزمین شعر بوده است. سعدی یکی از شاعران ارزنده ایرانی بوده که شهرتی جهانی داشته و اشعارش در اقصی نقاط جهان بسیار محبوب گشته است. آرامگاه این شاعر عالی قدر در شیراز واقع شدهاست.

تاریخچه آرامگاه سعدی

این مکان در ابتدا خانقاه سعدی بوده که اواخر عمرش را در آن جا می‌گذراند و او را پس از مرگ در همانجا دفن کرده اند. برای اولین بار در قرن هفتم توسط شمس‌الدین محمد صاحب‌دیوانی وزیر معروف اباقاخان، مقبره‌ای بر فراز قبر سعدی ساخته شد. در سال ۹۹۸ به حکم یعقوب ذوالقدر، حکمران فارس، خانقاه شیخ ویران گردید و اثری از آن باقی نماند. در سال ۱۱۸۷ ه. ق. به دستور کریمخان زند، بنایی معروف به عمارتی ملوکانه از گچ و آجر بر بالای مزار سعدی بنا گردید.

این بنا در دوره قاجاریه (سال ۱۳۰۱) توسط فتحعلی‌خان صاحب‌دیوان مرمت شد و چند سال بعد نیز حبیب‌الله‌خان قوام‌الملک دستور تعمیر و ترمیم قسمتی از بنا را صادر کرد، و تولیت آن به آخوند ملا زین‌العابدین شیرازی سپرده شد. بنایی که در زمان کریم خان ساخته شده بود تا سال ۱۳۲۷ ه. ش. برپا بود. در سال ۱۳۲۹ توسط علی‌اصغر حکمت و انجمن آثار ملی ایران، بنای کنونی به جای ساختمان قدیمی ساخته شد و مراسم افتتاح رسمی آن در اردیبهشت ماه ۱۳۳۱ برگزار گردید. که این بنا با اقتباس از کاخ چهل ستون و تلفیقی از معماری قدیم و جدید ایرانی توسط محسن فروغی ساخته شد.

 

آدرس آرامگاه سعدی: استان فارس، شیراز، 4 کیلومتری شمال شرقی شیراز، انتهای بلوار بوستان، در نزدیکی باغ دلگشا

 

 

 

Related Posts

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

× پاسخگویی آنلاین